Minga

Teams

Hoe krijg je het als coach voor elkaar dat individuen echt geloven in de visie en de werkwijze van het team? En hoe wordt het dan ook hun eigen keuze? Iedere dag ga je als coach aan de slag met heldere doelen voor iedereen. In het belang van het teambuildingsproces.

Iedereen spreekt dezelfde taal. Dat is essentieel wanneer je als team naar buiten treedt.

Je wil dat alle partijen een goed gevoel hebben bij het streven naar gezamenlijke doelen. Er moet een draagvlak gecreëerd worden waaronder iedereen zijn of haar schouders wil zetten. Rolverdelingen horen duidelijk te zijn binnen een team en als coach deel je graag verantwoordelijkheid uit om die rol te kennen.

Uiteindelijk wil je atleten leren begrijpen en hen deel laten uitmaken van een groter geheel. Het belangrijkste daarbij is dat de intermenselijke verhoudingen goed zijn. Dat het onderlinge vertrouwen er is en dat de atleten zich zo gaan gedragen dat ze voor elkaar door het vuur gaan. En dat ze dat ook heel graag vanuit zichzelf willen doen. We zijn allemaal verantwoordelijk voor het creëren van een positieve sfeer. Daarin wil ik jouw team graag helpen.


keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x